مقالات آموزشی

سنکرون دیزل ژنراتور با PLC های DSE – قسمت اول

سنکرون دیزل ژنراتور با PLC های DSE - قسمت اول

سنکرون دیزل ژنراتور با PLC های DSE - قسمت اول

یکی از پارامترهای مهم برای صنایع در حال توسعه برای برق اضطراری امکان سنکرون کردن دستگاه‌های دیزل ژنراتور با یکدیگر می‌باشد چرا که عموماً علاقه ی مشتری بر این است که با هزینه ی کمتر و استفاده از دیزل ژنراتور قبلی خود برق اضطراری خود را تأمین نماید.

تیم فنی مهندسی آکسا (تصاکو) بر همین اساس تلاش بر این دارد تا با آموزش سنکرون کردن دیزل ژنراتور گامی علمی را در این صنعت بردارد. این آموزش چند قسمتی بوده و امید است با همراهی ما تا پایان این آموزش رایگان در رشد علمی این صنعت ما را همراهی فرمایید.

قسمت اول: تقسیم بار

تقسیم بار در دیزل ژنراتور بطور عمده به دو بخش تقسیم بار اکتیو و راکتیو تقسیم می‌شود، بارهای اکتیو که به اصطلاح بارهای فعال یا حقیقی نام برده می‌شوند شامل بارهای مقاومتی و خطی می‌باشند.

در مقابل بارهای راکتیو شامل خازن‌ها و سلف‌هایی است که در مجموعه استفاده می‌شود برای مثال موتور یا چیلر یک بار سلفی تلقی می‌شود که توان راکتیو مصرف خواهد کرد.

  1. تقسیم بار اکتیو در دیزل ژنراتورها (توان فعال یا حقیقی)
    در سنکرون کردن دیزل ژنراتورها زمانی که این تأمین کننده‌ها با هم موازی شوند، بار بین دیزل ژنراتورها بر اساس ویژگی‌هایشان تقسیم می‌شود. کنترل روی توان اکتیو بوسیله ی تنظیم مقدار سوخت وارد شده به دیزل انجام می‌شود.
    در زمان موازی بودن دیزل ژنراتورها فرمان دادن به گاورنر برای افزایش سوخت تأثیر چندانی روی سرعت دیزل ژنراتور ندارد زیرا ژنراتور با تأمین کننده‌های دیگر موازی و گره خورده است و این افزایش سوخت باعث افزایش توان تأمین شده به بار می‌شود. و در نتیجه باعث کاهش توان دیگر تأمین کنندگان (دیزل ژنراتورها یا شبکه) به بار می‌شود. این را به اسم کنترل کیلووات (KW) می‌شناسند.
    بوسیله ی موازی کردن چندین دیزل ژنراتور، که همه بصورت سیستم کنترلی هم زمان یا بدون دروپ کار می‌کنند (Isochronously or without droop) این سیستم پیشرفته‌تر می‌شود. با استفاده از کنترلر با قابلیت تقسیم بار حقیقی مانند DSE8610، می‌توان مقدار باری که بوسیله ی هر دیزل ژنراتور به بار داده می‌شود را بصورت دقیق کنترل کرد.
    این کار بوسیله ی تغییر مقدار سوخت ورودی به دیزل‌ها و مانیتور کردن مقدار توان تحویل داده ‌شده توسط هر دستگاه انجام می‌شود. هر کنترلر دیگر می‌تواند با دیگر کنترل‌ها ارتباط برقرار کند، و مقدار بار را به آنها گزارش کند. از این قابلیت می‌توان استفاده کرد تا در صورت تغییر مقدار بار، دیزل ژنراتورها را در مدار قرار داد یا خارج کرد.
  2. تقسیم بار توان غیرحقیقی یا راکتیو
    دوباره در نظر بگیرید که دو دیزل ژنراتور همانند بصورت سنکرون و موازی با هم کار می‌کنند. تنظیم مقدار تحریک در یکی از ژنراتورها باعث تغییر مقدار توان راکتیو تحویلی آن ژنراتور به بار می‌شود و به همان مقدار از توان راکتیو دیگر ژنراتور کم و یا زیاد می‌شود. توان راکتیو توانی است که برای تأمین کردن توان خازن و یا سلف استفاده می‌شود.

کاربردهای کنترل توان راکتیو به‌صورت زیر است:

  • زمانی که چندین دیزل ژنراتور بصورت موازی با یکدیگر کار می‌کنند، مقدار توان راکتیو بین دیزل ژنراتورها تنظیم‌شده، و جریان گردشی بین آنها به خاطر آن بالانسی مقدار توان راکتیو از بین می‌رود. این جریان گردشی ایجاد شده بین ژنراتورها باعث ایجاد گرما در سیم‌پیچ ژنراتورها می‌شود. اگر بررسی نگردد، این جریان گردشی ممکن است به سیم‌پیچ دیزل ژنراتورها آسیب بزند.
  • تنظیم ضریب توان یا پاور فکتور یا کنترل VAR. این قابلیت یک ضریب توان ثابت زمانی که یک دیزل ژنراتور با شبکه سنکرون است ایجاد می‌کند که این باعث این می‌شود که ژنراتور یک مقدار ثابت توان راکتیو ایجاد کند و باعث کاهش دریافت توان راکتیو از شبکه گردد.

 

سنکرون دیزل ژنراتور با PLC های DSE – قسمت اول

دیدگاهتان را بنویسید