کنترل کننده ولتاژ اتوماتیک دیزل ژنراتور
با توجه به اهمیت تثبیت ولتاژ در ترمینال خروجی دیزل ژنراتور در حد ولتاژ شبکه نیاز به یک کنترل کننده ولتاژی که بصورت اتوماتیک تغییرات ولتاژ در ترمینال که به ازای تغییرات بار رخ میدهد به ورودی تحریک اعمال کند وجود دارد. این کنترل کننده با گرفتن فیدبکهایی (ولتاژ و جریان) از خروجی و مقایسه آن با مقادیر تنظیم شده، تغییرات لازم را به میدان تحریک اعمال میکند علاوه بر کنترل ولتاژ برخی از avr ها [1] توانایی کنترل پارامترهای دیگری از شبکه را به عهده دارند که میتوان به تنظیم ضریب قدرت و تنظیم توان راکتیو دیزل ژنراتور با ژنراتورهای دیگر در حالت پارالل شده، فیلترینگ مقادیر ورودی (ولتاژهای اندازه گیری شده ممکن است شامل ریپل باشند) محدود کردن دمای سیم پیچ استاتور و روتور و کنترل روی جریان تحریک برای پایداری دیزل ژنراتور اشاره کرد. همچنین انواع avr قادر به محدود کننده فوق تحریک و زیر تحریک میباشند.
Avr شامل یک حلقه PID میباشد که میتوان با تغییر مقادیر ثابت زمانی بلوکهای مشتق گیر و انتگرال گیر پاسخ به تغییرات ورودی را سریع یا کند و یا نوسانی کرد.
در زیر دیاگرام یک نوع کنترل کننده ولتاژ اتوماتیک به نام +COSIMAT Ν محصول شرکت AVK ارائه شده است.
شکل۱۴-۳: دیاگرام یک نوع کنترل کننده ولتاژ اتوماتیک دیزل ژنراتور به نام +COSIMAT N محصول شرکت AVK
[1]
از ویکی پدیا
ریزکنترلگر ایویآر
اِیویآر (به انگلیسی: AVR)، خانوادهای از ریزکنترلگرهای جدید است که شرکت اتمل، آن را روانهٔ بازار الکترونیک کرده است. این ریزکنترلگرهای هشت بیتی به خاطر دارا بودن قابلیت برنامهنویسی توسط کامپایلر زبانهای برنامهنویسی سطح بالا، مورد توجه قرار میگیرند. این ریزکنترلگرها از معماری ریسک برخوردارند. همچنین شرکت اتمل کوشیده است تا با استفاده از معماری پیشرفته و دستورهای بهینه، حجم کد تولید شده را پایین آورده و سرعت اجرای برنامه را بالا ببرد. یکی از مشخصات این نوع ریزکنترلگرها دارا بودن ۳۲ ثبات همه منظوره است. همچنین در این ریزکنترلگرها، از حافظههای کم مصرف و غیر فرار فلش و ایایپیرام استفاده میشود.
کامپایلرهایی به زبان بیسیک و C که زبانهایی پرکاربردی در دنیا محسوب میشوند، برای این نوع ریزکنترلگرها طراحی شده است. البته در حال حاضر استفاده از کامپایلر بسکام BAScom که نسبت به زبان c بسیار راحتتر و سریع تر عمل میکند جایگزین زبان c شده است. همچنین زبان اسمبلی را نیز میتوان برای برنامهنویسی به کار برد. برای نمونه کامپایلر بسکام با زبان بیسیک برای برنامهنویسی این نوع از ریزکنترلگرها میتواند به کار رود. همچنین نرمافزار CodeVision، برای برنامهنویسی به زبان C (سازگار با این ریزکنترلگرها) بسیار رایج است (البته این برنامه بیشتر میان کاربران ایرانی رواج دارد، در میان کاربرهای خارجی کمتر دیده شده و بیشتر از برنامهٔ رسمی شرکت Atmel استفاده میشود).