دیزل ژنراتور ها کجا استفاده میشوند؟
دیزل ژنراتور ها معمولاً به عنوان مولد برق اضطراری [1] در بیمارستانها، هتلها، ساختمانهای بلند، ساختمانهای تجاری و اداری، کارخانهها، ورزشگاهها و کلیه مکانهایی که نیاز به وجود دائمی برق دارند، مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین میتوان دیزل ژنراتور ها را به عنوان تولید کننده اصلی برق در پروژهها و مکانهایی که دسترسی به برق سراسری ندارند به کار گرفت و از آنها بصورت ۲۴ ساعته برق تولید کرد.
[1]
از ویکی پدیا
سامانه برق اضطراری نوعی از سامانههای پشتیبان است که در زمان بحران یا وقتی که سامانههای معمولی از کار میافتند مورد استفاده قرار میگیرند. سامانههای قدرت اضطراری شامل ژنراتورها، سلولهای سوختی، سامانههای نوری، و دستگاههای دیگر میشود. از این سامانهها در طیف گستردهای از مراکز مانند خانههای مسکونی، بیمارستانها، آزمایشگاههای علمی، مراکز داده، مخابرات و در تجهیزات مدرن کشتیهای نیروی دریایی استفاده میشود.
دیزل ژنراتور؛ یکی از پرکاربردترین سامانه های برق اضطراری این سامانه ها عمدتا نسبت به سایر موارد مشابه سهولت کاربرد بیشتری داشته و به سرعت قابل استفاده هستند. این دستگاهها شامل موتور، سیستم سوخت رسانی، مولد، پایه اصلی و ... هستند که مجموعا از طریق احتراق سوخت دیزل باعث تولید برق مورد نیاز خواهند شد.
کاربردها
در ساختمانها و مکانهای عمومی در هنگام قطع برق شهر، برخی تجهیزات مهم ممکن است نیاز به ادامهٔ کار داشته باشند از جمله:
- روشنایی در بخشهای حساس پیشبینی شده
- تأسیسات تلفن و مخابرات
- آسانسورها
- درهای خودکار
- تأسیسات اتاقهای جراحی و مراقبتهای ویژه پزشکی در بیمارستان ها
- تأسیسات اعلام خطر و نجات (دود، آتش، دزدی)
- واحدهای تولیدی خاصی که قطع برق آنها عامل صدمات زیادی میشود
- تأسیسات رایانه ای
- پمپهای تأمین فشار آب و پمپهای آتشنشانی
- سیستمهای گرمایش، سرمایش و تهویهٔ مطبوع در بخشهای حساس پیشبینی شده
ایمنی سامانه ها
تأسیسات سامانههای برق اضطراری میبایستی مرتب تحت کنترل باشند و طبق قوانین بومی حداقل هر ماه یک بار آزموده شوند. تمرین خدمه فنی و مصرف کنندگان و شبیه سازی تحت شرایط حقیقی نیز بایستی در فواصل معین انجام پذیرد (طبق استانداردهای اروپا و ایران حد اقل یک بار در سال ).