مقالات آموزشی

موارد کاربرد دیزل ژنراتور ها

موارد کاربرد دیزل ژنراتور ها

موارد کاربرد دیزل ژنراتور ها

دیزل ژنراتور و موارد کاربرد آن:

انرژی برقی به علت سهولت تولید، سهولت انتقال، تمیزی و قابلیت تبدیل به انواع انرژی‌های دیگر، خیلی زود مورد توجه قرار گرفت، در بدو امر برق مستقیم بصورت باطری اختراع شد و سپس مولدهای جریان مستقیم [1] ساخته شدند که برای برق رسانی به شهرها مورد استفاده قرار می‌گرفتند. این شبکه‌های برق مستقیم اجباراً از ولتاژ کم استفاده می‌کردند و از مولدهای نسبتاً کوچک تغذیه می‌گردیدند که با توسعه شهرها و توسعه صنایع جوابگوی نیازهای روز افزون نبودند. تولید و انتقال برق در ولتاژهای بالا و توزیع در ولتاژهای پائین هم در برق مستقیم امکان نداشت و لذا افت ولتاژ در خط‌ها غیر قابل تحمل گردید. ساختن مولدها با ظرفیت بالا هم به دلیل وجود کموتاتور خالی از اشکال نبود و رفته رفته برق مستقیم از صحنه خارج شد و جای خود را به برق متناوب داد و با توجه به مزایای برق متناوب که از جمله آن تولید و انتقال راحت‌تر و اقتصادی‌تر بودن آن را می‌توان بر شمرد، صنایع و عمده مصارف عمومی تمایل به استفاده از این نوع برق را پیدا کردند. این تمایل چنان وسعت و شدت یافت که امروزه حتی لحظاتی را بدون برق طی کردن، صدمات و خسارات فراوانی در پی دارد.

لذا تلاش دست اندرکاران همواره بر آن بوده است که در سیستم مورد نظرشان، بسته به اهمیت، تدابیری اتخاذ کنند که در صورت قطع احتمالی شبکه، سیستم بی انرژی نماند. در این بین دیزل ژنراتور های اضطراری با مقبولیت خاصی روبرو شده وامروزه بعنوان یکی از ضروری‌ترین تجهیزات مورد نیاز سیستم‌های صنعتی به منظور افزایش ضریب اطمینان شبکه، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شده‌اند. بطور مثال می‌توان از این اهمیت، در مورد زیر یاد کرد:

  1. برج‌ها وآپارتمان‌های مسکونی برای استفاده در آسانسورها، سیستم روشنایی راه پله‌ها و تأسیسات حرارتی و برودتی.
  2. بیمارستان و مراکز درمانی برای استفاده در اطاق عمل و روشنایی‌های اضطراری و ...
  3. کارخانجات صنعتی و تولیدی (کوره‌های ذوب شیشه، کوره‌های پخت سیمان و مصالح ساختمانی، کوره‌های القایی ذوب فلزات مانند مس و آهن و صنایع لاستیک سازی و ...)
  4. مراکز خبری مانند صدا و سیما.
  5. نیروگاه‌ها.
  6. سایر اماکن مانند ادارات و مؤسسات و غیره.

کاربرد دیزل ژنراتور های اضطراری در هر یک از موارد یاد شده فوق اهمیت ویژه و خاص خود را داشته و مورد نظر مصرف کننده می‌باشد. بطور مثال، استفاده از این سیستم در بند۱، بیشتر جنبه رفاهی و ایمنی دارد. و در بند ۲، به لحاظ جانی و رفاهی، مورد نظر است. و در بند ۳، که شامل صنایع می‌باشد استفاده از این دستگاه، بیشتر جنبه اقتصادی داشته و برای جلوگیری از خسارات ناشی از قطع برق به کار می‌رود و یا در مراکز خبری به لحاظ سیاسی واجتماعی استفاده از این دستگاه اهمیت می‌یابد.


[1]

از ویکی پدیا

جریان مستقیم

جریان مستقیم (به فرانسوی: Current continue) (اختصاری CC یا DC) یا جریان یکسو (به انگلیسی: Unidirectional) ساده‌ترین نوع جریان الکتریکی است که در آن جهت یا علامت جریان با گذشت زمان تغییر نمی‌کند. اگر در یک جریان مستقیم نه تنها جهت، بلکه اندازهٔ جریان نیز تغییر نکند، آن جریان، جریان مستقیم از نوع خالص نامیده می‌شود. تمامی باتری‌ها و پیل‌های الکتریکی جریان مستقیم خالص تولید می‌کنند. همچنین می‌توان با استفاده از تجهیزات خاصی به نام یکسوکننده‌ها، جریان متناوب تولیدی مولد را به جریان مستقیم ناخالص تبدیل کرد. جریان مستقیم ناخالص جریانی است که جهت آن تغییر نمی‌کند، اما مقدار لحظه‌ای آن تغییر میکند.

 

موارد کاربرد دیزل ژنراتور ها

دیدگاهتان را بنویسید