شرایط و مشخصات کلی اتاق دیزل ژنراتور
جهت نصب بهینه و کاربردی دیزل ژنراتور موارد ذیل پیشنهاد میگردد.
- محل ساخت اتاق دیزل ژنراتور بایستی جایی انتخاب شود که از نظر ارتعاشات، نویز و صدا و دود قابل کنترل باشد.
- در محل نصب دیزل ژنراتور حتماً میبایست امکانات حمل و نقل و جابجایی پیش بینی شود تا در زمان نیاز به تعمیرات یا جابجایی احتمالی دچار مشکل نگردید.
- فضای کافی برای دسترسی به لوازم و تجهیزات مربوط به موتور و ژنراتور و انجام تعمیرات در اطراف محل نصب مدارهای برق باید پیش بینی گردد.
- به منظور از بین بردن سر و صدای دیزل ژنراتور بهتر است قبل از نازک کاری و اتمام کار، دیوارهای اتاق دیزل ژنراتور با عایقهای صوتی یا ورقههای یونولیت به ضخامت ۱ سانتیمتر پوشیده شود.
- بر طبق نقشههای کارخانه سازنده برای ژنراتور کمتر از ۱۵۰kva باید از فونداسیون [1] تک لایه استفاده شود لذا برای قدرتهای بالاتر ۱۵۰kva از فونداسیون دو لایه استفاده شود.
- بهتر است از شاسیهای فولادی ناودانی شکل که با پیچهای فولادی به فواندسیون نصب میشود به منظور محکم کردن ژنراتور و موتور به فواندسیون استفاده گردد.
- فونداسیون سیستم برق اضطراری باید مستقل از پی ساختمان و مجهز به لرزه گیرهای مناسب در محل استقرار باشند.
[1]
از ویکی پدیا
پی ساختمان
پِی، شالوده یا فونداسیون (به فرانسوی: Fondation) سازهای است که برای تحمل بارهای سازهای و توزیع بارها بر روی زمین ساخته میشود.
مهمترین نقش پِی جلوگیری از ریزش ساختمان است. پِی باید بارهای مختلف وارد بر ساختمان را دریافت کند و این بارها را به گونهای به زمین زیرین منتقل کند که ساختمان به صورت عمودی و پایدار باقی بماند. این بارها ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- بارهای مرده؛ وزن ترکیبی همه اجزای دائمی ساختمان، از جمله قاب سازه، کف، سقف و دیوارها، تجهیزات الکتریکی و مکانیکی اصلی دائمی و خود پِی
- بارهای زنده، بارهای غیردائمی ناشی از وزن ساکنین ساختمان، اثاثیه و تجهیزات متحرک
- بارهای باران و برف، که عمدتاً روی سقف ساختمانها به سمت پایین عمل میکنند
- بارهای باد، که میتوانند به صورت جانبی، رو به پایین یا بالا بر روی ساختمان عمل کنند
- بارهای لرزهای، نیروهای دینامیکی افقی و عمودی ناشی از حرکت زمین نسبت به ساختمان در هنگام زلزله
- بارهای ناشی از خاک و فشار هیدرواستاتیک، از جمله بارهای فشار جانبی خاک متشکل از فشارهای افقی زمین و آب زیرزمینی در برابر دیوارهای زیرزمین. در برخی موارد، نیروهای بالابرنده شناوری از آبهای زیرزمینی، که مشابه نیروهایی است که باعث شناور شدن قایق میشود. در موارد دیگر، بارهای سیل، و نیروی جانبی که میتواند در مناطق مستعد سیل رخ دهد
- در برخی ساختمانها، نیروهای افقی ناشی از اجزای سازهای با دهانه بلند، مانند قوسها، قابهای صلب، گنبدها، طاقها یا سازههای کششی
پِی ها باید نشست را محدود کنند. همه پِی ها توسط بارهای وارده توسط ساختمان بالا تا حدودی نشست کرده و فشرده میشوند. در طول عمر ساختمان، نشست نباید از مقادیری تجاوز کند که باعث آسیبهای سازهای، آسیب به اجزای غیرسازهای یا تداخل در عملکرد ساختمان شود. فونداسیونها روی سنگ بستر (bedrock) مقدار ناچیزی نشست میکنند. پی در انواع دیگر خاک ممکن است بیشتر نشست کند، اما پیها معمولاً به گونهای طراحی میشوند که حداکثر نشست فقط چند میلیمتر باشد. در موارد نادر، ساختمانها ممکن است به میزان قابل توجهی نشست کنند. به عنوان مثال، کاخ هنرهای زیبای مکزیکوسیتی، از زمان ساختش در اوایل دهه ۱۹۳۰، تقریباً ۴٫۰ متر در خاک رسی که روی آن بنا شده است، فرورفته است.
در جایی که پِی ها،زیرزمینها یا سایر فضاهای قابل استفاده را محصور میکنند، باید آن فضاها را خشک و در دمای مطلوب نگه دارند. در مواردی که پِی ها نزدیک به سایر ساختمانهای موجود ساخته میشوند، نباید شرایط زمین را به گونهای تغییر دهند که بر ساختمانهای مجاور تأثیر منفی بگذارد. همچنین، پِی ها هم از نظر فنی و هم از لحاظ اقتصادی باید امکانپذیر باشند.