مقالات آموزشی دیزل ژنراتور

چند راه برای صرفه جویی در مصرف برق

چند راه برای صرفه جویی در مصرف برق

چند راهکار برای صرفه جویی در مصرف برق

کشور ایران به دلیل زیر ساخت‌ های برق که تقریباً بسیار قدیمی می‌باشد سالانه خاموشی‌هایی را در سر تا سر کشور متقبل می‌شود. برای جبران این خاموشی‌ها دو راه داریم:

  1. تولید بیشتر
  2. مصرف کمتر

طبق مصوبه دولت درباره افزایش بهای آب و برق که حاکی از افزایش هفت درصدی بهای برق بود، از ابتدای اردیبهشت سال ۱۳۹۸ و افزایش بهای برق پر مصرف‌ها تا سقف ۲۳ درصد از ابتدای ماه جاری اجرا شد.

هدف دولت از ابلاغ مصوبه مذکور اصلاح الگوی مصرف مشترکان عنوان شده است. تعرفه‌های جدید بهای آب و برق طبق مصوبه مذکور طوری طراحی شده‌اند که اگر مشترکان ۱۰ درصد مصرف برق را کاهش دهند، شاهد کاهش ۲۰ درصدی صورتحساب برق مصرفی خود خواهند بود.

چطور در مصرف برق صرفه جویی کنیم؟

در فصل تابستان که بیشترین خاموشی‌ها را داریم حدود ۲۲ هزار مگاوات یا معادل ۴۰ درصد از مصرف برق کشور، به وسایل سرمایشی اختصاص دارد. آمارها حاکی از آن است که کشور از ۸۷۶۰ ساعت در سال، در حدود ۵۰۰ ساعت با مشکل افزایش شدید مصرف برق مواجه است که با کاهش مصرف برق وسایل سرمایشی، به راحتی قابل تأمین است.

منحنی ۲۴ ساعته بار نشانگر آن است که با مدیریت مصرف، می‌توان شبکه برق کشور را در ساعت‌های پیک مدیریت و از اعمال محدودیت جلوگیری کرد. تنظیم درجه کولر گازی روی عدد ۲۴، به تنهایی می‌تواند ۲۰ درصد صرفه‌جویی در مصرف برق را به دنبال داشته باشد.

به گفته محمدحسن متولی‌زاده (مدیرعامل شرکت توانیر) اگر هر خانوار ایرانی تنها یک لامپ خود را در ساعت‌های پیک خاموش کند، ۱۰۰۰ مگاوات (معادل نیروگاه اتمی بوشهر) از مصرف برق ایران، کاهش خواهد یافت. البته تمام این‌ها زمانی محقق می‌شود که جامعه نیز از صحبت به عمل برسد. پیشنهاد میکنیم مقاله توصیه برای جلوگیری از برق گرفتگی در هوای بارانی را بخوانید.

یک راهکار ساده در کاهش مصرف برق

یکی از راه‌ ها تولید برق در ساعات پیک مصرف می‌باشد. پیش بینی می‌شود تا ۵ سال آینده تولید برق در ساعات اوج قیمت پایین‌ تری از مصرف برق در این ساعات داشته باشد. پس یکی از راه‌ های به صرفه می‌تواند استفاده از برق اضطراری و دیزل ژنراتور باشد.

چند راه برای صرفه جویی در مصرف برق

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید