عملکرد فیلتر روغن در موتور دیزل ژنراتور
فیلتر روغن دیزل ژنراتور ها
وظیفه اصلی روغن کاری موتور کاهش استهلاک و گرمای زیاد در هنگام فعالیت میباشد. لازم به ذکر است که روغن کاری فعالیتی مستمر بوده و بدون آن تقریباً عملکرد موتور غیر ممکن میباشد. به همین منظور پاکیزگی روغن موتور نیز بسیار حائز اهمیت میباشد و باعث طول عمر بیشتر موتور دیــزل ژنــراتور میگردد.
آلودگیهایی مانند خرده ریزهای آهنی، دوده و ... به تدریج میتوانند مسیر حرکت روغن را مسدود نموده و به موتور آسیب جدی وارد سازند. این مسأله ضرورت بکارگیری (فیلتر روغن) [1] اصلی را کاملاً مشخص مینماید.
فیلتر روغن در مسیر ورودی روغن به موتور قرار میگیرد و علاوه بر حفظ پاکیزگی روغن در شرایطی همچون: استارت اولیه در هوای سرد، فشارهای زیاد ناشی از کارکرد مداوم و حرارت بالای موتور در زمان کارکرد طولانی و سرعتهای بالا موجب کارایی مناسب روغن میگردد.
[1]
از ویکیپدیا
فیلتر هیدرولیک
فیلتر هیدرولیک (به انگلیسی: Hydraulic Filter) که در خودرو معمولاً فیلتر روغن نامیده میشود، بخشی از یک سامانه هیدرولیک صنعتی است که وظیفه پاکنمودن سیال هیدرولیک از ذرات آلودهکننده را دارد تا به سیال آلوده به سامانه آسیب نزند. فیلترهای هیدرولیک دارای اندازههای مختلفی هستند و بر اساس بزرگی توریهای خود نامگذاری میشوند. فیلترها به سادگی قابل تعویض هستند.
قطعات داخلی موتور خودرو از قطعات فلزی گوناگونی تشکیل شده است. قطعات فلزی خودرو بر اثر کارکرد و ایجاد اصطکاک با یکدیگر از خود ذرات و براده فلزی ریزی را بر جا میگذارند و به همراه آلودگیهای ناشی از احتراق موتور وارد روغن موتور و چرخه گردش روغن در موتور میشوند. روغن موتور خودرو برای این که این ذرات را از خود جدا و از سیکل چرخش روغن در موتور خارج کند. نیاز دارد تا یک فرایند روان سازی را دارا باشد.
زمان تعویض فیلتر روغن به شرایط کاری و زمان تعویض روغن بستگی دارد. عمدتا مکانیکهای ماهر توصیه میکنند که با هر بار تعویض روغن، فیلتر روغن نیز تعویض شود. البته گاهی چراغ چک ماشین روشن میشود که بایستی فیلتر روغن را تعویض نمود. همچنین اگر ماشین در شرایط کاری سختی عمل میکند یا فشار زیادی بر روی موتور آن وارد میشود، بایستی فیلتر روغن آن زودتر از موعد مقرر تعویض گردد. فیلتر روغن قطعهای نسبتا ارزان اما با کاربرد حساسی است که بایستی به سلامت آن دقت شود.