دیزل ژنراتور ها چگونه کار می کنند؟
دیزل ژنراتور یک دستگاه مستقل است که سوخت دیزلی را به الکتریسیته و یا برق تبدیل میکند، در واقع از دو بخش موتور و ژنراتور الکترو مغناطیس تشکیل شده است که برای تولید برق با یکدیگر کار میکنند.
سوخت دیزل توسط موتور دیزلی به منظور تولید حرکت برای ژنراتور مصرف میشود. سپس ژنراتور توسط نیروی الکترو مغناطیس حرکت را به الکتریسیته تبدیل میکند. این دو بخش (موتور و ژنراتور الکترو مغناطیس) توسط یک میل لنگ به یکدیگر متصل شدهاند که باعث آسانتر شدن انتقال حرکت تولید شده توسط موتور دیزلی به آهن ربای ژنراتور میشود.
روشن کردن موتور دیزلی
احتراق کوچک و درونی موتور یک دیزلژنراتور دقیقاً مانند دیگر موتورهای احتراق داخلی کار میکند. اگر چه سوختهای بسیاری را میتوان به منظور تولید برق استفاده کرد اما دیزل عموماً به دلیل توانایی سوختن و منفجر نشدن مورد استفاده قرار میگیرد.
تانک سوخت موتور از دیزل پر شده و توسط یک کلید یا استارتر اتوماتیک، موتور شروع به کار میکند. (موتورهایی که با فشار دادن یک کلید شروع به کار میکنند در ژنراتورها رایجتر هستند)
یک دریچه کنترل سوخت و یک هدایتگر به منظور تحت کنترل در آوردن سرعت موتور دیزلی استفاده میشوند که این کار سبب استاندارد شدن قدرت خروجی ژنراتور گردیده و همچنین از صدمه دیدن اجزاء آن توسط کار کردن موتور با سرعت بسیار بالا، جلوگیری میکند.
تولید الکتریسیته
هم زمان با گردش میل لنگ توسط موتور دیزلی که به ژنراتور متصل است، محور اصلی ژنراتور داخل محفظه آلترناتور میچرخد.
سرعت بالای این حرکت، سبب چرخش آهن ربا در سیم پیچ ژنراتور شده و با استفاده از قانون القای الکتریکی باعث ایجاد الکتریسیته میگردد. الکتریسیته تولید شده، در تمامی تجهیزاتی که به ژنراتور متصل شدهاند، قابل استفاده میباشد.
کلید هدایتگر (گاورنر) به موتور اجازه میدهد در صورت افزایش نیاز مصرف، با بالا بردن سرعت، الکتریسیته و برق مورد نیاز را تأمین کند، و یا در صورت افزایش یا کاهش ناگهانی در میزان مصرف، مقدار تولید برق را کنترل کند.
ترجمه وتحقیق: ساناز مجللی